Rent a car Beograd

Rent a car Bestrent

Najveća ponuda Rent a car vozila

Ponuda vozila

Uslovi najma

Korišćenje vozila:

Za vreme korišćenja vozila vozač (Najmoprimac) je dužan da se prema iznajmljenom vozilu odnosi s pažnjom uglednog domaćina, da vozilo uredno održava kako je predviđeno od strane ovlašćenog servisera, da upravlja defanzivno i da u slučaju bilo kakvih problema o tome odmah obavesti predstavnike “Best rent a car” Beograd ul. Svetog Save br. 57, MB: 64948512, PIB: 110676543 (Najmodavac). Minimalno vreme korišćenja vozila je 1 dan (24 sata). Dozvoljeno prekoračenje je 60 min. Nakon tog vremena naplaćuje se ceo dan.

Neograničena kilometraža:

U cenu najma uračunata je neograničena kilometraža, osim u slučajevima kada se automobil iznajmi do 3 dana (tada je kilometraža ograničena na 300km dnevno i svaki prekoračeni kilometar se naplaćuje 0.10 eura)

Depozit i plaćanje:

Depozit je obavezan, a njegova visina zavisi od kategorije vozila i dužine trajanja najma. Depozit, kao i plaćanje najma, može se izvršiti u gotovini ili nekom od kreditnih kartica (Visa, American express, Mastercard i Maestro) ili uplatom na račun (pravna lica). Sva plaćanja se vrše u dinarima po srednjem kursu eura Narodne Banke Srbije. Porez (PDV) za uslugu iznajmljivanja vozila je uključen u cenu najma.

Preuzimanje i vraćanje vozila

Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, na kućnoj adresi, odnosno na odabranoj lokaciji i OVA USLUGA SE NE NAPLAĆUJE NA TERITORIJi GRADA BEOGRAD. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog vremena, bez doplate Jednosmerni najam u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje. Jednosmerni međunarodni najam je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti. Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim predstavnikom dobro pregledate vozilo. Praktikuje se da vozilo kako uzmete tako i da vratite što se tiče urednosti i čistoće.

Uslovi koje Vozač mora da ispunjava:

Minimum 21 godina starosti Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid predstavniku agencije Navedeni uslovi se odnose i na drugog vozača. Upis drugog vozača se ne naplaćuje. Osiguranje: U cenu iznajmljivanja vozila uključeno je Osiguranje od odgovornosti za štetu prema trećim licima do iznosa utvrđenog polisom obaveznog osiguranja.

Osiguranje za štetu na iznajmljenom vozilu:

Otkup odgovornosti za štetu na iznajmljenom vozilu (CDW i Super CDW) uključen je u publikovanoj ceni najma izkazanu na sajtu. Osiguranje važi isključivo uz obavezan zapisnik policije. Osiguravajuće društvo isplaćuje štetu u skladu sa uslovima kasko osiguranja, osiguranje neće isplatiti štetu u slučaju da je vozač upravljao iznajmljenim vozilom pod dejstvom alkohola (preko 0,2 promila) ili narkotika, ukoliko štetu izazove prolazkom na crveno svetlo, ukoliko se šteta načini pod uslovima nasilničke vožnje kao i grubo svesno ili ne svesno kršenje saobraćajnih propisa. Ni jedno osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno, nepažnjom ili nebrigom Najmoprimca. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati od Najmoprimca.

Osiguranje od kradje iznajmljenog vozila:

Otkup odgovornosti za slučaj krađe iznajmljenog vozila („TP“ i „Super TP“) uključen je u publikovanoj ceni najma. Osiguranje važi samo uz obaveznu prijavu krađe policiji i pod uslovom da je Najmoprimac zadržao kod sebe dokumenta i ključ od vozila koje je dužan da preda Najmodavcu. Kasko osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi najmodavacu.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osiguranja!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja (pošto se ovakve štete ne mogu naplati od kasko osiguranja). Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe). Za svako oštećenje vozila potrebno je odmah obavestiti predstavnika Best rent a car Beograd koji će dati upustva i smernice. Agencija Best rent a car primenjuje zvanične uslove kasko osiguranja Kompanije Dunav osiguranje.

Postupak u slučaju nezgode, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način: da obavesti policiju i predstavnika Best rent a car-a o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama, da zapiše podatke o drugim učesnicima u nezgodi, odnosno događaju, da ispuni izveštaj o nezgodi ili šteti prilikom vraćanja vozila predstavniku agencije, da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nezgoda /šteta, da pribavi zapisnik policije o nastaloj nezgodi ili šteti.

Ostale odredbe:

Prelazak granice je dopušten uz dozvolu Najmodavca i ne naplaćuje se dodatno-besplatno, Zeleni karton ukljucen u cenu-besplatan, Zimska oprema je uključena u cenu-besplatna, Gorivo nije uključeno u cenu i svo utrošeno gorivo plaća Najmoprimac. Sve prekršaje u saobraćaju koje načini Najmoprimac u toku najma vozila padaju na teret istog.Image Image Image Image Image Image